VISIÓ EXTERNA D’UNA ABELLA

Quan estudiem la morfologia corporal dels insectes ens adonem que és molt constant, amb una distribució corporal molt característica, amb un cap , un tòrax i un abdomen .

El tegument dels insectes és una important armadura que embolica les tres regions esmentades i que està format bàsicament per dues capes, l’ exosquelet quitinós i la pell .

LA REGIÓ DEL CAP

És un cap amb dos ulls compostos formats cada un d’ells de tres mil a set mil omatidis . Les abelles també tenen tres ulls simples o ocel·les disposats dibuixant un triangle entremig dels dos ulls compostos.

Les antenes estan formades per un total de dotze petites peces o artells .

La regió de la boca trobem dues mandíbules i una trompa del nèctar que xuclarà la dolça recompensa dels quasi inaccessibles dipòsits nectarífers de les flors.

LA REGIÓ DEL TÒRAX

En la regió del tòrax trobem les tres parelles d’extremitats acabades amb unes ungles i una ventosa. El tercer parell d’ extremitats està especialitzat en la recol·lecció del pol·len i per tant disposa d’un raspall , una pinta i una cistella del pol·len . Al tòrax trobem també dues parelles d’ales , que són de naturalesa membranosa i de moviment sincronitzat.

LA REGIÓ DE L’ ABDOMEN

La regió abdominal de les abelles està format per set segments , tot i que només sis són visibles a ull nu. Observant el seu llom destaquen unes fileres de pèls anomenades toment o borrissol i que ens permeten diferenciar algunes races d’abelles. En la part del ventre de l’abdomen trobem 4 parelles glàndules cereres .

V mém dětství nebyl čas na to, abych si vytvořil vlastní lékařské Lekarna manesova znalosti, a neviním svého otce za to, že mi není schopen pomoci.

En la porció terminal del cos de l’abella, entre el penúltim i últim segment ventral, trobem l’ orifici genital extern , que comunica amb la vagina femenina o que permet la sortida del penis o fal·lus masculí.

En l’últim segment abdominal trobem l’ anus , un orifici que aboca la femta a l’exterior però que també permet la sortida del fibló defensiu. Internament està format per dues glàndules de verí .