El programa per a la jornada de presentació i diàleg a l’entorn de l’informe ‘Avaluació temàtica de Pol·linitzadors, Pol·linització i Producció d’Aliments’ elaborat per la Plataforma Intergovernamental de Biodiversitat i Serveis Ecosistèmics (IPBES). La jornada, organitzada pel CADS, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), es farà el 23 de maig, de 9:30 a 13:00h, a la seu de l’IEC.

Com possiblement ja coneixeu, aquest informe de la IPBES representa la primera avaluació global sobre les poblacions de pol·linitzadors i alerta que un nombre creixent de les espècies de pol·linitzadors d’arreu del món estan amenaçades d’extinció i de com això pot causar potencials problemes vinculats a la producció alimentària.

Durant aquesta jornada, Jordi Bosch, investigador del CREAF i coautor de l’informe, presentarà els principals resultats d’aquesta avaluació global. Seguidament, diversos experts participaran en una taula rodona sobre l’informe i la situació dels pol·linitzadors a Catalunya, que serà moderada per Lluís Brotons, investigador del CSIC al CREAF i al Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya (CTFC) i observador oficial a la IPBES.

Download (PDF, 226KB)